Ben jij

de nieuwe

food

ondernemer 2.0?

ondernemersacademie food

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden. Plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer.

Werkervaringsplekken

Tijdens het leertraject wordt o.a. gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen, innovatiecentra in de food, etc.

Ondernemer 2.0

Je mag hun bedrijfsinformatie inzien. Op jouw beurt breng je een concrete vraag van het betreffende bedrijf in kaart, je verricht onderzoek, analyseert de uitkomsten en maakt een plan van aanpak.

Foodondernemer 2.0

Programma

1. Assessment

De potentiële ondernemer krijgt een uitgebreid assessment waarin naast het werk- en denkniveau, ook motivatie en ondernemerscompetenties uitgebreid worden getest en in kaart worden gebracht.

Duur:

  • 1 dagdeel.

Door: organisatiepsycholoog.

Na het assessment is er een go/no-go moment voor de kandidaat.

 

 

 

 

 

2. Vakkennis

De foodondernemer 2.0 verwerft vakkennis en -kunde in de praktijk. Gecombineerd met opleiden.

Duur:

  • 4 dagen werken en 1 dag opleiding vakkennis. Gedurende de eerste 4 weken.
  • 3 dagen werken en 2 dagen opleiding vakkennis. Gedurende de volgende 8 weken.
  • Totaal: 20 dagen vakkennis.

Door: vakdocenten/vakspecialisten uit het werkveld.

Go/no-go moment voor de foodondernemer 2.0.

3. Ondernemerscompetenties, ondernemerskennis en -vaardigheden verwerven.

De foodondernemer 2.0 gaat aan de slag met ondernemerscompetenties, -kennis en vaardigheden in de praktijk. Gecombineerd met opleiden. In de bijeenkomsten (10) komen de volgende thema’s aanbod:

  • Ik, de foodondernemer 2.0
  • Producten en diensten
  • De markt
  • Opbrengsten
  • De organisatie

Elke bijeenkomst start met een gastcollege van een expert binnen het desbetreffende thema. Vervolgens wordt de verbinding gelegd tussen enerzijds de theorie en ambities van foodondernemer 2.0 en anderzijds de 8 ondernemersrollen. Deze module rond je af door het presenteren van je ondernemingsplan.

Duur:

  • 12 weken 1 dag per week opleiden/ 4 dagen werken; ondernemersvaardigheden in de praktijk

Door: experts in productontwikkeling, marketing, financiën en organisatie.

Go/no-go moment voor de foodondernemer 2.0.

 

 

 

 

 

 

4. Coaching on the job

De foodondernemer 2.0 is actief als startende ondernemer en wordt gedurende 3 maanden gecoacht.

Duur:

  • 3 maanden

Door: experts uit de praktijk.

 

 

 

 

 

Startdatum van traject:

  • Assessments: juni – augustus 2018
  • Start opleiding: september 2018

Instroomprofiel van de deelnemer:

  • Hbo-denkniveau, mbo-werkmentaliteit
  • Minimaal 8-10 jaar werkervaring
  • Passie voor het foodvak
  • Ondernemersambitie

De deelnemer wordt opgeleid voor:

  • Overname van een bestaande ambachtelijke slagerij.
  • Overname van ambachtelijke slagerij met de ambitie om een keten van winkels te runnen.
  • Opstarten van een nieuwe ambachtelijke foodonderneming.

In fase 2 van het leertraject onderzoekt de Food Ondernemer 2.0 deze 3 opties en maakt een keuze.

Wil je meer informatie?

Of ben je er al uit?

Meld je dan aan voor een assessment!

 

 

 

 

 

Download

hier

de brochure

Ondernemersacademie Food

Sleepboot 2

3991 CN Houten

T 030  27 58 130

info@ondernemersacademiefood.nl

www.ondernemersacademiefood.nl

Meld je aan

TRALALALLA

Follow by Email
Facebook