Volg je hart en maak je dromen waar
Droom jij van een nieuwe uitdaging? Schuif het niet langer voor je uit. Gooi het roer om!


ondernemersacademie food
De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden. Plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt – afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer.
Werkervaringsplekken
Tijdens het leertraject wordt o.a. gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties. Zoals leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen, innovatiecentra in de food, etc.
Ondernemer 2.0
Je mag hun bedrijfsinformatie inzien. Op jouw beurt breng je een concrete vraag van het betreffende bedrijf in kaart, je verricht onderzoek, analyseert de uitkomsten en maakt een plan van aanpak.
Programma
1. Assessment

- 1 dagdeel.
Door: organisatiepsycholoog.
Na het assessment is er een go/no-go moment voor de kandidaat.
2. Vakkennis

- 4 dagen werken en 1 dag opleiding vakkennis. Gedurende de eerste 4 weken.
- 3 dagen werken en 2 dagen opleiding vakkennis. Gedurende de volgende 8 weken.
- Totaal: 20 dagen vakkennis.
Door: vakdocenten/vakspecialisten uit het werkveld.
Go/no-go moment voor de foodondernemer 2.0.
3. Ondernemerscompetenties, ondernemerskennis en -vaardigheden verwerven.
- Ik, de foodondernemer 2.0
- Producten en diensten
- De markt
- Opbrengsten
- De organisatie
Elke bijeenkomst start met een gastcollege van een expert binnen het desbetreffende thema. Vervolgens wordt de verbinding gelegd tussen enerzijds de theorie en ambities van foodondernemer 2.0 en anderzijds de 8 ondernemersrollen. Deze module rond je af door het presenteren van je ondernemingsplan.
- 12 weken 1 dag per week opleiden/ 4 dagen werken; ondernemersvaardigheden in de praktijk
Door: experts in productontwikkeling, marketing, financiën en organisatie.
Go/no-go moment voor de foodondernemer 2.0.
4. Coaching on the job

- 3 maanden
Door: experts uit de praktijk.
Startdatum van traject:
- Assessments: juni – augustus 2019
- Start opleiding: eind oktober 2019
- Hbo-denkniveau, mbo-werkmentaliteit
- Minimaal 8-10 jaar werkervaring
- Passie voor het foodvak
- Ondernemersambitie
- Overname van een bestaande ambachtelijke slagerij.
- Overname van ambachtelijke slagerij met de ambitie om een keten van winkels te runnen.
- Opstarten van een nieuwe ambachtelijke foodonderneming.
Wil je meer informatie?
Of ben je er al uit?
Meld je dan aan voor een assessment!

Ondernemersacademie Food
Sleepboot 2
3991 CN Houten
T 030 27 58 130
info@ondernemersacademiefood.nl
www.ondernemersacademiefood.nl
Meld je aan

