Volg JIJ
JE PASSIE?

Schuilt er een foodondernemer in jou die houdt van eerlijk vers? Start nog dit jaar met je opleiding!

Laatste plekken beschikbaar

Opleidingsprogramma in het kort

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden. Plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair.

Resultaat van de opleiding:
Na de opleiding heb je een concreet ondernemersplan, financieel onderbouwt en planmatig ingevuld. En ben je helemaal klaar voor de job.

'Door de opleiding heb ik de juiste kennis opgedaan om mijn eigen zaak te openen'

Food ondernemer met passie een voor eerlijk vers product

Er komt heel veel kijken bij het foodondernemerschap. De foodondernemer is allround: naast ambachtelijk vakspecialist ben je ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Natuurlijk moet je als foodondernemer veel regels kennen en toepassen, bijvoorbeeld over de voedselveiligheid. Maar je moet ook out of the box kunnen denken. Creatief en innovatief zijn. Onderscheidend. Kortom, de moderne en capabele Foodondernemer.

Het belangrijkste is dat je passie hebt voor food. Je hart gaat sneller kloppen van aantrekkelijke toonbanken gevuld met verrukkelijke vleeswaren en exclusieve (vlees)gerechten. Puur en eerlijk voedsel. Van boer tot bord. Het allerliefst bouw je zélf iets op waarop je trots kunt zijn: een foodspeciaalzaak vers waarin je klanten graag op culinaire ontdekkingsreis gaan. Met behulp van jouw persoonlijke advies. Jij bepaalt jouw bedrijfsmissie en -visie, en je stippelt je eigen strategie uit.

Herken je jezelf hierin en durf je het aan om je droom te volgen? Heb je werkervaring? In de foodbranche of als zij-instromer? Dan is het foodondernemerschap misschien wel iets voor jou. Op de Ondernemersacademie Food leer je alle vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt.

ONDERNEEM

EERLIJK

AMBACHTELIJK

VERS

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis had Niki, samen met haar vriend, een moestuin waarin ze zich naar hartenlust uitleefde. Na haar afstuderen had ze diverse kantoorbanen, maar natuur en dieren, dat blééf kriebelen. “We hebben een boerderij gekocht in het Gelderse Stokkum en willen ons richten op vleesproducten.

Nikkie Renkema - Studeerde kunstgeschiedenis, maar gooit het roer radicaal om…

Studie programma

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden. Plus 3 maanden coaching. De opbouw is modulair.

Tijdens het leertraject krijg je te maken met interessante bedrijfsbezoeken en experts uit verschillende vakgebieden.

Je krijgt inzage in de bedrijfsvoering van de desbetreffende bedrijven. Je krijgt advies en kan hen alles vragen over hun vak. De opleiding is maatwerk. Waar behoefte aan is wordt een invulling aan gegeven. Op deze manier ben je verzekert dat je met een volledig en concreet ondernemersplan kan starten.

Je krijgt een uitgebreid assessment. Je werk- en denkniveau, motivatie en ondernemerscompetenties worden uitgebreid getest en in kaart gebracht.

Duur: 1 dagdeel.
Door: organisatiepsycholoog.

Na het assessment is er een go/no-go moment voor de kandidaat.

Je verwerft vakkennis en -kunde in de praktijk. Afhankelijk van je kennis en ervaring zoeken we naar een passend programma waarin theorie en praktijk zoveel mogelijk worden gecombineerd.

Door: vakdocenten/vakspecialisten uit het werkveld.

Tijdens 12 bijeenkomsten gaan we aan de slag met ondernemerscompetenties, -kennis en – vaardigheden. We ontmoeten inspirerende gastsprekers die verschillende aspecten van het ondernemerschap belichten. De volgende thema’s komen aan bod:

• Ik, de foodondernemer met een passie voor eerlijk vers.

• Innovaties en trends.

• Marketing.

• Financieel en fiscale bedrijfsvoering.

• Leiderschap en personeel.

Elke bijeenkomst start met een gastcollege van een expert binnen het desbetreffende thema. Vervolgens wordt de verbinding gelegd tussen enerzijds de theorie en ambities van foodondernemer en anderzijds de 8 ondernemersrollen. Deze module rond je af met de presentatie van je ondernemingsplan.

Duur: 12 dagen gedurende 6 maanden.
Door: experts in productontwikkeling, marketing, financiën en organisatie.

Je ontdekt tijdens de module Ondernemerschap aan welk thema je extra aandacht wilt besteden en waar jouw persoonlijke ontwikkeling ligt. In samenspraak met jou zoeken wij een coach die jou gaat begeleiden gedurende enkele maanden. 

Duur: 3 maanden.
Door: experts uit de praktijk.

Lees de ervaring van andere studenten

1

“Deze opleiding geeft je een goede basis. Dat heb ik nodig, want ik heb geen ondernemersachtergrond.”

2

‘De opleiding is echt iets voor mensen die meer verantwoordelijkheden op zich willen nemen. Je kunt fijn sparren met vakspecialisten en je gaat meer voor alles openstaan.’’

3

“De opleiding is erg leerzaam, want je gaat bij bedrijven op bezoek en die bezoeken zijn heel afwisselend. Alle aspecten van een bedrijf komen aan bod, zoals administratie en sociale media.”

4

‘‘Je krijgt 2 tot 3 gastsprekers per dag die je veel vertellen over specifieke onderwerpen en ze zijn altijd bereid om je te coachen of je in contact te brengen met mensen uit hun eigen netwerk. Die korte lijntjes zijn fijn.”

5

“Heel interessant, want ik wil te zijner tijd het bedrijf overnemen van mijn vader. Daar komt heel wat bij kijken.”

Vraag meer informatie aan

Er is niets mooiers dan dagelijks met je passie bezig te zijn. Wij vinden het fantastisch om mensen te begeleiden om deze stap te realiseren. Het achterlaten van je gegevens betekent geen definitieve inschrijving. We zullen altijd eerst telefonisch contact met je opnemen. Ook als je nog aanvullende vragen hebt kan je hieronder je gegevens achterlaten.

Verhalen van ondernemers

Job Vrijenhoek

Job runt Slagerij Vrijenhoek in Oud-Rijswijk, een familiebedrijf sinds 1934.

Guusje Broekhof

Guusje vertelt over haar ervaring als foodondernemer in haar vers winkel in Haarlem.

Laurens Scholten

Laurens vertelt over hoe hij als 13 jarige jongen de liefde voor het vak heeft geleerd.

Meer informatie?

Wil jij ook weten hoe jij de switch naar foodondernemer kunt maken?

De opleiding start september. Nog slechts een paar plekken beschikbaar.