Roy Vlogman

ONDERNEEM

EERLIJK

AMBACHTELIJK

VERS

De P van plezier

En dan ben je opeens de persoon die het familiebedrijf gaat overnemen. Roy Vlogman kan erover meepraten. Hij bereidt zich grondig voor…

Keurslagerij Vlogman, het is een begrip in het Gelderse dorpje Vorden. Een echt familiebedrijf waar straks de derde generatie Vlogman de scepter zwaait. De 33-jarige Roy Vlogman heeft er zin in. Hij werkt al tien jaar in de slagerij en hoopt dat hij het bedrijf over zo’n vijf jaar helemaal heeft overgenomen van zijn ouders. “Ik twijfelde eerst een beetje, want er zit véél meer aan vast dan alleen biefstuk snijden.”

Korte lijntjes

Nadat Roy alle opleidingen had gedaan van de Slagersvakschool belde hij de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers) of zij nog een nuttige opleiding wisten. “Ik wilde meer kennis over en inzicht in ondernemerschap én inzicht in de gebieden waarin ik me eventueel kan laten ondersteunen. Misschien steek je wel heel veel tijd ergens in, wat iemand anders veel sneller kan. Bijvoorbeeld de regelgeving over P&O, administratie, boekhouding.”

En zo kwam Roy terecht bij de Ondernemersacademie Food; tot zijn grote tevredenheid. “Je krijgt twee tot drie gastsprekers per dag die je veel vertellen over specifieke onderwerpen en ze zijn altijd bereid om je te coachen of je in contact te brengen met mensen uit hun eigen netwerk. Ze zijn gedreven en betrokken. Je hoeft maar even te bellen; die korte lijntjes zijn fijn.”

Sparren

Ook de interactie met zijn medestudenten vindt Roy prettig. “We zijn met negen studenten en dat samen sparren is erg fijn.” Daar had hij veel profijt van toen hij zich de afgelopen maanden meer focuste op het onlinegedeelte van de slagerij. “Sinds enkele maanden hebben we een webshop. Was erg nuttig om te overleggen hoe ik dat het best kon aanpakken. We hebben een groepsapp en ik weet zeker dat het contact blijft. Als je na de opleiding iemand nodig hebt, dan app je even en dan weet iemand uit het appgroepje wel weer een persoon die jou kan helpen.”

Stroomversnelling

Waar hij over vijf jaar staat? “We gaan verbouwen en de toonbanken zijn aan vervanging toe.” Verder wil Roy een kook- c.q. demonstratieruimte hebben voor de consumenten: voor barbecueworkshops, workshops voor gezelschappen en kookworkshops. “Ik wil namelijk beleving meegeven aan mijn consumenten. Dat spreekt me erg aan én ik bind ze meer aan de slagerij. Dit had ik al een beetje in mijn hoofd, maar dankzij mijn opleiding aan de Ondernemersacademie Food is het in een stroomversnelling gekomen.”

Roy is halverwege zijn opleiding. Het is pittig naast zijn werk, maar zijn enthousiasme lijdt er niet onder. “De opleiding geeft me nieuwe inzichten en ik haal er energie uit. Heel leuk om mee bezig te zijn en je komt tot een goed ondernemersplan.”

Laten shinen

En wat vindt hij nou het leukste van zijn werk? “Achter de toonbank staan en de mensen adviseren en helpen. Samen de slingers ophangen in de winkel. Er een feestje van maken.” Voordat Roy aan de opleiding begon, kreeg hij een assessment en daaruit bleek al dat hij goed is in adviseren. “Daar ga ik ook graag in verder. De 60 uur die ik wekelijks werk, wil ik wel graag vol energie doen en met passie. En ik zeg altijd maar: aan de p’s van prijs, plaats, promotie en dergelijke, voeg ik ook altijd de p van plezier toe. Zo kun je je mensen laten shinen.”

Wat betreft andere vaardigheden die Roy niet zelf gaat oppakken: “Het is voldoende als ik dat op een basislevel kan.” En daarmee komt hij op een punt waarover hij ook erg te spreken is: “Tijdens de coaching richt je je op de onderdelen die specifiek op jou van toepassing zijn. Je krijgt tips waar je écht iets mee kunt.”

Durf jij het aan?

Herken je jezelf hierin en durf je het aan om je droom te volgen? Heb je werkervaring? In de foodbranche of als zij-instromer? Dan is het foodondernemerschap misschien wel iets voor jou. Op de Ondernemersacademie Food leer je alle vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt.

Het achterlaten van je gegevens betekent geen definitieve inschrijving. We zullen altijd eerst telefonisch contact met je opnemen. Ook als je nog aanvullende vragen hebt kun je je gegevens achterlaten.

Meer informatie?

Wil jij ook weten hoe jij de switch naar foodondernemer kunt maken?

De opleiding start september. Nog slechts een paar plekken beschikbaar.