ONDERNEEM

EERLIJK

AMBACHTELIJK

VERS

Laat jezelf inspireren en geniet van de verhalen van ondernemers die het aandurfden om het roer om te gooien!

Het juiste vak kiezen, dat was een flinke puzzel voor Mike Kraan (24). Maar alles kwam goed: in de vleessector voelt hij zich senang. En hij gaat recht op zijn doel af.

Op de middelbare school koos hij de richting handel en administratie en vervolgens de auto-opleiding IVA Business School in Driebergen. Dat was geen succes.

En dan ben je opeens de persoon die het familiebedrijf gaat overnemen. Roy Vlogman kan erover meepraten. Hij bereidt zich grondig voor…

Keurslagerij Vlogman, het is een begrip in het Gelderse dorpje Vorden. Een echt familiebedrijf waar straks de derde generatie Vlogman de scepter zwaait. De 33-jarige Roy Vlogman heeft er zin in.

Ze zit vol verrassingen. Niki Renkema (32) studeerde kunstgeschiedenis, maar gooit het roer radicaal om…

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis had Niki, samen met haar vriend, een moestuin waarin ze zich naar hartenlust uitleefde. Na haar afstuderen had ze diverse kantoorbanen, maar natuur en dieren, dat blééf kriebelen. “We hebben een boerderij gekocht in het Gelderse Stokkum en willen ons richten op vleesproducten.

De appel valt niet ver van de boom: Rick Kraan (24) werkt al jaren in het vleesbedrijf van zijn vader, ook al heeft hij een heel andere opleiding gedaan. Geen auto’s, maar vlees.

Eerst deed hij de auto-opleiding IVA Business School in Driebergen, maar het bedrijf van zijn vader trok hem veel meer: Kraan Vlees-Service in Overvecht.

Hij wilde meer uit zichzelf halen. Chef-slager Dennis van Woerkum (28) meldde zich bij de Ondernemersacademie Food (OAF) en rondde het leertraject met succes af. Het overtrof zijn stoutste verwachtingen. Een terugblik.

Met zijn diploma’s Chef-slager en Ondernemer Vers van SVO Vakopleiding op zak was Dennis van Woerkum er voor zijn gevoel nog niet. “Ik twijfelde over de opleiding Ondernemerschap en Retail Management bij Avans.

Durf jij het aan?

Herken je jezelf hierin en durf je het aan om je droom te volgen? Heb je werkervaring? In de foodbranche of als zij-instromer? Dan is het foodondernemerschap misschien wel iets voor jou. Op de Ondernemersacademie Food leer je alle vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt.

Het achterlaten van je gegevens betekent geen definitieve inschrijving. We zullen altijd eerst telefonisch contact met je opnemen. Ook als je nog aanvullende vragen hebt kun je je gegevens achterlaten.

Meer informatie?

Wil jij ook weten hoe jij de switch naar foodondernemer kunt maken?

De opleiding start september. Nog slechts een paar plekken beschikbaar.