Volg je hart en maak je dromen waar

Droom jij van een nieuwe uitdaging? Schuif het niet langer voor je uit. Gooi het roer om!

En dan ben je opeens de persoon die het familiebedrijf gaat overnemen. Roy Vlogman kan erover meepraten. Hij bereidt zich grondig voor…

Keurslagerij Vlogman, het is een begrip in het Gelderse dorpje Vorden. Een echt familiebedrijf waar straks de derde generatie Vlogman de scepter zwaait. De 33-jarige Roy Vlogman heeft er zin in.

Ze zit vol verrassingen. Niki Renkema (32) studeerde kunstgeschiedenis, maar gooit het roer radicaal om…

Tijdens haar studie kunstgeschiedenis had Niki, samen met haar vriend, een moestuin waarin ze zich naar hartenlust uitleefde. Na haar afstuderen had ze diverse kantoorbanen, maar natuur en dieren, dat blééf kriebelen. “We hebben een boerderij gekocht in het Gelderse Stokkum en willen ons richten op vleesproducten.

Het juiste vak kiezen, dat was een flinke puzzel voor Mike Kraan (24). Maar alles kwam goed: in de vleessector voelt hij zich senang. En hij gaat recht op zijn doel af.

Op de middelbare school koos hij de richting handel en administratie en vervolgens de auto-opleiding IVA Business School in Driebergen. Dat was geen succes.

De appel valt niet ver van de boom: Rick Kraan (24) werkt al jaren in het vleesbedrijf van zijn vader, ook al heeft hij een heel andere opleiding gedaan. Geen auto’s, maar vlees.

Eerst deed hij de auto-opleiding IVA Business School in Driebergen, maar het bedrijf van zijn vader trok hem veel meer: Kraan Vlees-Service in Overvecht.

Ben jij de nieuwe foodondernemer?

Je hebt passie voor food. Je hart gaat sneller kloppen van aantrekkelijke toonbanken gevuld met verrukkelijke vleeswaren en exclusieve (vlees)gerechten. Puur en eerlijk voedsel. Van boer tot bord. Het allerliefst bouw je zélf iets op waarop je trots kunt zijn: een foodspeciaalzaak vers waarin je klanten graag op culinaire ontdekkingsreis gaan. Met behulp van jouw persoonlijke advies. Jij bepaalt jouw bedrijfsmissie en -visie, en je stippelt je eigen strategie uit.

Durf je het?

Herken je jezelf hierin en durf je het aan om je droom te volgen? Heb je werkervaring? In de foodbranche of als zij-instromer? Dan is het foodondernemerschap misschien wel iets voor jou. Op de Ondernemersacademie Food leer je alle vaardigheden en competenties die je daarvoor nodig hebt.

Ondernemer 2.0

Er komt heel veel kijken bij het foodondernemerschap. De foodondernemer is allround: naast ambachtelijk vakspecialist ben je ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Natuurlijk moet je als foodondernemer veel regels kennen en toepassen, bijvoorbeeld over de voedselveiligheid. Maar je moet ook out of the box kunnen denken. Creatief en innovatief zijn. Onderscheidend. Kortom, de moderne en capabele ondernemer 2.0.

Ondernemersacademie Food

Sleepboot 2

3991 CN Houten

T 030  27 58 130

info@ondernemersacademiefood.nl

www.ondernemersacademiefood.nl

 

Meld je aan

TRALALALLA